Willem de Zwijgerschool

  • Opening van de openbare u.l.o.-school te Nieuwe Pekela op 3 april 1918. [de latere Willem de Zwijgerschool]. Tot eerste hoofd is benoemd de heer K.S.G.D. Heijt.
  • Door de raad van de gemeente Nieuwe Pekela wordt op 19 okt. 1949 besloten aan de verbouwde ULO-school aldaar de naam te geven van Willem de Zwijger.
  • De verbouwde ULO-school Willem de Zwijger te Nieuwe Pekela wordt op 24 okt. 1949 weer in gebruik gesteld.
  • De openbare ULO-school Willem de Zwijgerschool te Nieuwe Pekela bestaat op 3 april 1968 50 jaar. De opening van de school had plaats op 3 april 1918 en als eerste hoofd werd benoemd de heer K.S.G.D. Heijt, die na een periode van ruim vier jaar, op 1 juli 1922 vertrok. De school heeft daarna onder verschillende hoofden vele ups en downs gekend. Een dieptepunt werd bereikt in 1935, toen zelfs sprake is geweest van opheffing. In latere jaren en zeker na de benoeming tot hoofd van de school van de heer H. Dost, per 1 oktober 1938, ging het crescendo. Samen met de onderwijzer S. v.d. Band (later naar Winschoten vertrokken) en het tegenwoordige hoofd van de school, de heer B. Nieuwbeerta, heeft wijlen de heer Dost de school tot grote bloei gebracht.

Eigen Gereedschappen