Marian Douwes

Marian Douwes (geb. Middelburg, 27 juni 1972) was een Pekelder zangeres.

Douwes komt uit Nieuwe Pekela. Zij vormde met Roelof Glaasker uit Stadskanaal [geb. 9 aug. 1970] een Gronings zangduo onder de naam Roef en Marianne. Zij werden bekend door hun verschijning in de televisietalentenjacht X Factor op de Nederlandse zender RTL 4 in 2008.

Roef en Marian vormden van juli 2006 tot juni 2007 een zangduo. Ze deden in het najaar van 2006 mee aan de X-Factor. De afwijzing in de eerste ronde leidde tot felle reacties van Glaasker en Douwes. Jurylid Henkjan Smits werd uitgescholden en het duo dreigde om hem aan te klagen. Doordat de frustraties van Roef en Marian breed voor de camera in beeld werden gebracht, verwierven ze landelijke bekendheid. Enkele luchtige media, waaronder het radioprogramma ‘Evers staat op’, het televisieprogramma ‘Man bijt hond’ en de talkshow ‘JENSEN’‘ haakten hier elk op hun eigen wijze op in. Ook volgde een persiflage in het satirische televisieprogramma Koppensnellers.

Eind 2006 namen Roef en Marian samen met entertainer Johan Vlemmix hun eerste single op. In juni 2007 lieten Roef en Marian weten dat ze stopten met hun samenwerking.


Eigen Gereedschappen