Lucas en Gea Hulshof

Lucas en Gea Hulshof is een Nederlandstalig zingend duo uit Oude Pekela. Het duo, dat bestaat uit Lucas Hulshof en Geertje (Gea) Hulshof-de Vries, zingt samen sinds 2000.

Op 5 maart 1966 werd in Emmen Geertje de Vries geboren. Op 28 april 1966 werd te Borger Lucas Hulshof geboren. Nadat Lucas 20 jaar in een bruiloftsorkest gezongen had, besloot hij verder te gaan met zingen met zijn vrouw Gea.

Nadat Lucas in een platenzaak een aantal liedjes had opgenomen voor een piraten verzamel album, werd in 2000 een oud nummer opnieuw opgenomen. Dit was hun eerste hit met de naam: ‘Steeds weer huil je’. Doordat het nummer op een nieuw album stond, werd het veel gedraaid op de piratenzenders. Nadat het nummer bij Radio Noord was ingeleverd, werd ‘Steeds weer huil je’ het meest gedraaide nummer van de provincie Groningen. Na dit succes werd een album met dezelfde naam uitgebracht. Hier werden in korte tijd 40.000 exemplaren van verkocht.

Na de vele optredens op feesten, partijen, radio en tv kwam de single ‘De Waarheid’. Hierop volgde het album ‘Zeg mij waarom’. In november 2002 gingen Lucas en Gea met een TV-crew en een aantal fans naar Gran Canaria om daar een TV Special op te nemen. Op oudejaarsavond werd de special uitgezonden door TV Noord, in maart 2003 kwam de special op DVD. Later die maand volgt ook het nieuwe album ‘Geluk in jouw ogen’. Op 20 september 2003 werd het programma ‘Op Veziede bie Lucas en Gea’ (Op visite bij Lucas en Gea) opgenomen. Dit was een eigen muziekprogramma waarin Lucas en Gea op visite gingen bij een aantal artiesten uit de provincie Groningen. Ook dit werd wederom met veel belangstelling bij TV Noord uitgezonden.

In oktober 2003 richtten Lucas en Gea hun eigen platenlabel op, ‘L&G Producties’. Hiermee wilden ze landelijk bekend worden. Het begon met een nieuwe TV-special, nu in Turkije. Na bij verschillende regionale zenders uitgezonden te zijn, kwam de special op 27 december 2003 op dvd. Op 7 november 2003 werd tijdens een groot feest het nieuwe album gepresenteerd ‘Volle Maan en Rode Wijn’. Dit was het eerste album dat landelijk verscheen. Eind 2003 verhuisden Lucas en Gea van Westerlee naar Oude Pekela.

Na vele gesprekken gingen Lucas en Gea op 1 april 2004 over naar muziek- en showbureau Jan Vis. Op 12 oktober 2004 namen ze een nieuwe DVD op in Playa Del Carmen, Mexico. Door slecht weer werd de productie vertraagd en werd het halfweg 2005 dat de DVD uit kwam. In oktober 2005 werd de overstap gemaakt van boekingskantoor Vis naar ‘Volendam Music’. ‘Volendam Music’ kreeg het voor elkaar de in Mexico opgenomen DVD landelijk te laten verkopen. De Tros zond een compilatie van de TV-special uit op de zender. Na dit succes werd in januari 2006 besloten een real life soap van het duo op te nemen.

Vanaf 25 augustus werden de eerste beelden van de soap vertoond bij RTV Noord. Deze bevatte ook beelden van het concert in Borger in mei 2006. In september 2006 werd in Scheemda het 25-jarig jubileum van Lucas als artiest en het 10 jaar samenzijn van Lucas en Gea met een concert gevierd. In 2007 brachten ze de single ‘Met een lach door het leven’ uit, en traden ze veel op in heel Nederland. In 2008 stond er een theatertoer gepland.