Janneke Hazelhoff

Janna Fennechien (Janneke) Hazelhoff (geb. Nieuwe Pekela, 26 december 1952] is een Pekelder ondernemer, politica en bestuurder.

Biografie

Hazelhoff is een dochter van de landbouwer Nantko Hazelhoff en Harmke Jantje Dijkhuizen. Zij is gehuwd met de veehouder Jan Snijder, zoon van Geert Snijder en Wiea Harmanna Hooites uit Wagenborgen.

Hazelhoff bezocht de HBS in Stadskanaal, het Gymnasium in Velsen-Zuid en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij volgde verder een HBO-opleiding tot medisch analist. Hazelhoff werd in 1976 agrarisch ondernemer (melkveehouderij) in Wagenborgen. Vervolgens ging zij de politiek in. Namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) was zij van 1999-2002 en sinds 2003 lid van de Tweede Kamer van de Staten Generaal. Hazelhoff kwam voor de VVD in de gemeenteraad van Termunten, maakte een uitstapje naar een lokale partij maar werd vanaf 1990 weer lid van de VVD en had zitting in de gemeenteraad van Delfzijl en de Provinciale Staten van Groningen. Tevens was ze korte tijd wethouder in Delfzijl. Hazelhoff was o.a. bestuursvoorzitter van de Stichting Eigen Gezicht en kwaliteitscoördinator op Emma Kinderziekenhuis/AMC. Verder was zij bestuurslid van de Stichting RTV Noord. Hazelhoff ontving in 2002 een Koninklijke onderscheiding.


Eigen Gereedschappen