Harrie Westers

Harrie Trijnco Westers (geb. Oude Pekela, 29 april 1950) is een geboren Pekelder hotelmagnaat.

Biografie

Westers is een zoon van de bakker en hotelhouder Emo Westers en Fennechien Wilts.

Wester is een Nederlandse hotelmagnaat. Hij is eigenaar van de in september 2001 opgerichte hotelgroep Westcord Hotels met vestigingen in o.a. Vlieland, Amsterdam, Delft, Ameland, Terschelling en Rotterdam.

Het begon allemaal in 1968 toen zijn vader Emo Westers Hotel De Wadden op Vlieland kocht voor zijn toen 18-jarige zoon Harrie. Dit was het begin van een familiebedrijf dat door het bouwen, aankopen en overnemen van andere hotels uitgroeide tot een klein imperium. In september 2001 werd WestCord Hotels opgericht, bestaande uit acht hotels, waarvan drie in Amsterdam en vijf op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Westers is nog steeds eigenaar van de WestCord Hotelgroep (2010).

Westers heeft kans gezien om vanuit het niets een imperium van 11 hotels met in totaal meer dan 500 medewerkers op te bouwen. Hij had aanvankelijk een nauwe samenwerking met de Golden Tulip Hotels. Op 1 november 2009 verliet hij Golden Tulip en ging vanaf deze datum als Nederlandse hotelketen op eigen benen verder. De zeven hotels die franchisenemer van Golden Tulip waren, ondergingen een rebranding en opereren sindsdien samen met de andere hotels verder onder de WestCord vlag.


Eigen Gereedschappen