Evert Scholtens

Everhardus Johannes (Evert) Scholtens (Oude Pekela, 8 oktober 1903 - Winschoten, 4 april 1982) was een Pekelder waterschapsbestuurder.

Biografie

Scholtens was een zoon van de kleermaker Harmannus Johannes Scholtens en Wilhelmina Alida Catharina Hanekamp. Hij was gehuwd met Margaretha Suzanna Tecla de Lange.

Scholtens was met ingang van 1 mei 1949 benoemd tot secretaris-boekhouder van het waterschap Pekela in Oude Pekela. Scholtens, die eind oktober 1968 werd gepensioneerd, is 30 jaar lang actief geweest als secretaris-boekhouder in de waterschapswereld in en rond Oude Pekela. Voorts bekleedde hij in Oude Pekela diverse maatschappelijke functies en was daar een bekende persoonlijkheid. Zo was hij niet alleen waterschapsman, maar ook gemeenschapsmens, organisator, koopman, politicus en financieringsexpert. Hij was organisator en gangmaker van vele waterschapsplannen zoals Nieuwe Compagnie, Ceres, Scholtens, Pekela-Zuidkant, Ommelanderwijk en Feicko Clock, plannen die Oude en Nieuwe Pekela een totaal ander gezicht hebben gegeven. Verder was hij o.a. voorzitter van de R.K. voetbalvereniging De Pelikaan in 1934. Scholtens was 27 jaar raadslid voor de Katholieke Volks Partij. In 1972 ontving Scholtens van de Bond van Staatspensionering in Zwolle de gouden medaille met de daarbij behorende oorkonde.


Eigen Gereedschappen