Abel Sanders

abelsanders.jpg Abel Petrus Bernardus (Abel) Sanders (Oude Pekela, 15 maart 1920 - Bakkeveen, 10 april 1945) was een Pekelder verzetsstrijder.

Biografie

Sanders was een zoon van de timmerman Wilhelmus Harmannus Sanders en Helena Elisabeth Wilhelmina Drent. Hij was ongehuwd.

Sanders was bouwkundig tekenaar bij het Provinciaal Elektriciteit Bedrijf in Groningen. Hij was in de Tweede Wereldoorlog Nederlands verzetsstrijder. Sanders was Rooms Katholiek. Hij verzorgde in de Tweede Wereldoorlog onderduikers. Sanders was lid van de Landelijke Organisatie voor hulp aan Onderduikers. Hij was tevens lid van de Knokploeg Diephorst en algemeen medewerker van het Nationaal Steunfonds in Groningen. Sanders werd op 15 maart 1945 gearresteerd in Groningen door de Sicherheitsdienst, naar welke plaats hij op 29 mei 1942 was verhuisd. Hij voerde als schuilnaam Koos. Sanders zat gevangen in het Huis van Bewaring in Groningen. Hij werd gefusilleerd in Bakkeveen door de moorddadige handen van de Duitse bezetter. Sanders werd met militaire eer begraven op het R.K kerkhof in Oude Pekela.

Externe link:

Wikipedia: zie hier


Eigen Gereedschappen