Koninklijk bezoek aan de gemeente Pekela

Er werd niets gevonden.


De Koninklijke Familie heeft de Pekela’s regelmatig met een bezoek vereerd: Koningin Juliana en Prins Bernhard bezochten Nieuwe en Oude Pekela 21 juni 1950 op doorreis vanaf Veendam naar Winschoten. Zo vlak na de Tweede Wereldoorlog en in een tijd zonder televisie stonden duizenden Pekelders langs de geheel versierde route om het Koningspaar toe te juichen. Op 8 oktober 1969 bracht Koningin Juliana nog eens een bezoek aan Oude Pekela waarbij ze zelfs bij het toen sterk vervuilde en stinkende Pekelderdiep uit de hofauto stapte om de geur te ruiken.

Op 29 mei 1975 brachten Kroonprinses Beatrix en haar man Prins Claus een bezoek aan Oude Pekela. De kartonfabriek Ceres en Sparreboom werd bezocht en ook dorpshuis De Snikke. Beatrix kwam terug naar de Pekela’s maar nu als Koningin om op 18 juni 1987 de herinrichting van Nieuwe Pekela te bekijken en het fraai gereconstrueerde Pekelderdiep in Oude Pekela te openen.

Kroonprins Willem-Alexander bracht in 2000 een werkbezoek aan Nieuwe en Oude Pekela waarbij onze huidige burgemeester Schollema zijn gastheer was.


Eigen Gereedschappen