Baptistengemeente Nieuwe Pekela

  • Onder leiding van ds. Kloekers wordt in Nieuwe Pekela 7 nov. 1875 een baptistengemeente gesticht met aanvankelijk 31 leden.
  • Op 12 nov. 1950 is het precies 100 jaar geleden dat de eerste baptistenpredikant zich in Nieuwe Pekela vestigde. En tevens de eerste baptistenpredikant in Nederland, die daarenboven ook de eerste baptistengemeente in Nederland stichtte. Het was dr. Johannes Elias Feisser, voormalig Ned. herv. predikant te Winschoten en Gasselternijeveen, die zich 100 jaar geleden in het grote huis vestigde waar nu nog de Boerenleenbank onderdak vindt. Het huidige kerkgebouw werd in 1877 in gebruik genomen. Achtereenvolgens hebben de volgende voorgangers de gemeente gediend: Dr. J.E. Feisser; Z.H. Kloekers; J. Kuipers; K. van Beek; J. Huizinga; J. Louw; H. Bouritius; T. Jansma; J.B. de Neef; F.E. Huizinga, terwijl thans [1950] ds. H. de Jut de gemeente dient.
  • De baptistengemeente in Nieuwe Pekela heeft met ingang van 1 december 1995 weer een eigen voorganger. Het is ds. Fokko Rogaar, die op 10 dec. in een speciale dienst aan de gemeente werd verbonden.

Eigen Gereedschappen